artist impression
lingewijk
logo

Gezellig
Gorinchem

Zant wordt gebouwd op voormalig speeltuingrond, waar de vrolijkheid, creativiteit en onbevangenheid straks de boventoon voeren. Datzelfde soort gevoel ervaar je ook als je de vesting betreedt. De historische rijkdom van monumentale panden en oude straatjes wisselen zich af met hedendaags vermaak en ontspanning.

Je hoeft Gorinchem echt niet uit voor een middag shoppen, lekker eten en drinken of een avondje theater of bioscoop. Die aangename mix van oud en modern maakt Gorinchem erg geliefd onder de inwoners.

Praktisch alles tot je beschikking

Naast alle leuke dingen die Gorinchem te bieden heeft, is de stad ook goed voorzien in scholen en in zorg- en sportfaciliteiten. Die zijn er talrijk en teveel om hier op te noemen.

Door de ligging net boven de binnenstad ben je vanuit Zant straks heel snel bij het bus- en treinstation en op de uitvalswegen. Verder rijd je in enkel minuten naar de A15 die bij knooppunt Gorinchem de A27 kruist, waardoor je in ongeveer 30 minuten rijden Utrecht of Rotterdam aandoet.

Genieten in de natuur

Gorinchem ligt midden in het rivierengebied. Een perfect startpunt om de natuur in te duiken, een rondje te rennen of fietstocht te maken langs de Linge of langs de Maas en de Waal. De vestingwal rond de binnenstad is getransformeerd tot parkachtig gebied. Dat biedt veel recreatiemogelijkheden.

Net als in ‘Buiten de Waterpoort’. Het is hier zomers goed toeven op het strandje met uitzicht op de Merwede. Overigens rijd je in een kwartier naar de Noordwaard Polder, waar een oase aan groen en waterrijk gebied op je wacht om in je vrije weekenden ontdekt te worden.

Alvast meer lezen over Gorinchem? Ga dan naar: mooigorinchem.nl

De mix van oud en modern maakt
Gorinchem erg geliefd onder de inwoners
logo
Volg ons